top of page

FAQS

De știut

CE ESTE BOULDERING-UL?

Bouldering-ul este cățărarea liberă la mică înălțime, aprox. 3-4 m, fără coardă, traseele fiind de diferite dificultăți de la foarte ușor până la foarte greu, uneori chiar surplombate.
Datorită naturii sale, acest stil de cățărat pune un accent puternic pe tehnică, putere și dinamism. Boulderingul se concentrează în principal pe mișcări individuale sau pe secvențe de mișcare. Necesită mai puțină rezistență și cunoștințe tehnice decât alpinismul tradițional, dar dificultatea fiecărei mișcări este în general mai mare decât de obicei. Bouldering câștigă în popularitate.
Cățăratul, în special cea practicată în sală, nu implică riscuri, atât timp cât cunoști manevrele de siguranță și tratezi cu mare atenție, modul în care folosești echipamentul de siguranță. Deși are această reputație de a fi un sport extrem, totuși, cățăratul în sală prezintă riscuri destul de mici, pentru că traseele sunt amenajate în așa fel încât să nu existe niciun risc obiectiv.

CUI RECOMNADĂM?

Oricine poate să practice acest sport cu ușurință indiferent de vârstă sau sex, fără a necesita echipament special, astfel poate deveni sportul preferat al oricărei persoane.

Cel mai important este să incepem să-l practicăm! Unul dintre cele mai bune lucruri legate de escalada practicată în săli este că poate fi practicat si individual dar și cu prietenii în grup. Depinde doar de noi.


În timpul cățărării toate musculatura corpului este activată, astfel este foarte important ca înainte de toate să ne încălzim corespunzător. Să ne acordăm 10 minute înainte de a asalta pereții.

CE RECOMANDĂM?

În primul și în primul rând este foarte important să facem încălzirea musculaturii pentru evitarea unei accidentări evident nedorită. Încălzirea reprezintă etapa de tranziție între repaus și efort fizic. Prin incălzire punem in mișcare treptat articulațiile, mușchii și sistemul cardio-respirator, pentru a obține starea optimă de pregatire fizică.

Este ideal să începem cățăratul cu un perete cu cea mai mică înclinație și să performăm către cel cu înclinație mai mare. Sala este amenajată în așa fel încât să fie cât se poate de sigură și să diminueze posibilitate de accidentare. În cazul unei căderi ( ceea ce se întâmplă destul de des la început) de pe perete locul de aterizare este amenajată cu saltele pentru a preîntâmpina rănirea.

Este recomandat învățarea mișcărilor de la persoanele experimentate.

Cățărarea este un mod de mișcare prin care putem îmbunătății abilitățile de concentrare și coordonare, ne dezvoltăm echilibrul și forța corporală. Sala de cățăret e un loc ideal pentru acesta. Timpul și energia petrecut cu cățărare vor fi proporționale cu succesul pe lângă sentimentul de bună dispoziție și oboseală.

CE SĂ ADUC CU MINE? AM NEVOIE DE ECHIPAMENT SPECIAL?

Să veniți pregătiți cu îmbrăcăminte sport și eventual încălțări sport de schimb curate sau espadrile de cățărat dacă aveți. Dacă vreți puteți închiria espadrile de la noi. În rest nu aveți nevoie de nimic. 
Micul nostru magazin la sala de cățărat vă pune la dispoziție espadrile, magneziu, tape și alte accesorii, care se folosesc la cățărat.

bottom of page